Free Bets offers available across all uk gambling sites - Bookies Free Bets from www.bets.zone Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best free bets.

MATERIJALI

Termin “pločasti materijali” obuhvata različite proizvode koji su proizvedeni odvajanjem komadica drveta i naknadnog zajedničkog spajanja, u većini slučajeva pod pritiskom i uz dodavanje drugih materijala (sintetičkih smola, mineralnih vezivnih agenata i drugih aditiva) koji poboljšavaju mehaničke osobine materijala. Prednost pločastih materijala u odnosu na puno drvo je posebno homogena struktura i stabilnije ponašanje, dostupnost većih dimenzija i veća iskorišćenost sirovine. Primena pločastih materijala u industriji nameštaja doživela je ekspanziju prvenstveno zbog lakoće ugradnje i niske cene.

Pločasti materijali koje imamo u ponudi su: univer, lesonit (HDF), medijapan (MDF).
Image
Oplemenjena iverica (univer) se koristi za izradu nameštaja, kao i za oblaganje zidova enterijera i sl. Zbog svog dekorativnog izgleda nije joj potrebna završna obrada.
Šperploča se sastoji od najmanje tri sloja drveta zalepljenog jedan preko drugog, kod kojih je pravac vlakana susednih slojeva postavljen pod 90°. Šper ploča spada u red ekoloških materijala, i ima veoma široku primenu u industriji nameštaja,građevinarstvu, izradi maketa, pakovanju itd.
Lesonit se koristi u industriji nameštaja.
HDF, na našim prostorima poznatiji kao lesonit. Lesonit ima sličnu strukturu kao i MDF ali je presovan pod većim pritiskom, tako da ima veću tvrdoću. U proizvodnji nameštaja uglavnom se koristi HDF debljine 3mm, sirov ili jednostrano oplemenjen melaminskim folijama.
Kao i ostali pločasti materijali isporučuje se u tablama dimenzija 2800 x 2070mm. Koristi se za izradu leđa nameštaja, ali ima primenu i za razna oblaganja, izradu modela i maketa i sl.
Image
Image
MDF (Medium Density Fiberboard) spada u vlaknatice. Zbog svoje mnogo finije strukture i veće obradivosti u odnosu na ivericu, prodaje se u "sirovom" tj. neobrađenom obliku. Veoma se lepo obrađuje, tako da ima široku primenu u izradi nameštaja, prvenstveno frontalnih delova elemenata. Moguće ga je i furnirati, pa posle završne obrade daje efekat masiva.

KONTAKT PODACI

Kontaktirajte nas

ADRESA

Bjelopoljski put bb,
31300 Prijepolje, Srbija

RADNO VREME

Ponedeljak - Petak:
08:00h - 16:30h
Subota - Nedelja:
ZATVORENO

POZOVITE NAS

Telefon:
+381 33 743 334
Email:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

SOCIJALNE MREZE